Piirin ja liiton toimintaa

EKL:n liikunnan haastekampanja starttaa jälleen maaliskuussa 2021. Tule mukaan! Liikkuminen on tärkeää kaikenikäisenä, mutta ikääntyessä sen merkitys kasvaa entisestään. Säännöllinen liikunta ylläpitää toimintakykyä ja edistää itsenäistä selviytymistä arjessa mahdollisimman pitkään. Se ennaltaehkäisee monia sairauksia ja toimintavajavuuksia. Lisäksi liikunta parantaa elämänlaatua ja piristää mieltä haasteellisinakin aikoina.

Kampanja-aika
1.3.-30.4.2021

Suoritukset/ Liikuntapäivät
Liikuntasuorituksiksi kelpaavat kaikki kuntoa kohottavat ja ylläpitävät liikuntamuodot, esimerkiksi:
Kävely, sauvakävely, hiihto, pyöräily, kuntopyöräily, potkukelkkailu, retkeily, luonnossa liikkuminen, uinti, allaskävely, vesijuoksu, pelit, tanssit, kuntosali, tasapainoharjoittelu, ystävän tai tuttavan ulkoiluttaminen jne.

Suorituksen keston on oltava vähintään 30 minuuttia. Liikuntasuorituksia lasketaan mukaan vain yksi päivässä.

Osallistuminen
Eläkkeensaajayhdistysten jäsenet osallistuvat kampanjaan rastimalla suorituksensa Liikuntakortit julkaistaan kotisivuilla sekä Eläkkeensaaja-lehden numerossa 1/2021.

Suoritusten ilmoittaminen
EKL-jäsen palauttaa liikuntakorttinsa nimellä täydennettynä oman yhdistyksen liikuntavastaavalle välittömästi kampanjan päättyessä. Vaihtoehtoisesti suoritukset voi ilmoittaa liikuntavastaavalle muulla yhdistyksen päättämällä tavalla.

Yhdistysten liikuntavastaavat ilmoittavat jäseniltä saamansa tiedot kootusti omille piireilleen niiden ilmoittamien ohjelden mukaisesti.

Piirit puolestaan toimittavat omat koosteensa liittoon Marja Raitoharjulle 25.5.2021 mennessä.

Kampanjan tulokset julkaistaan EKL:n liittokokouksen yhteydessä 9.-10.6.2021.

Liikuntakortit

Sähköinen liikuntakortti

Tulostettava liikuntakortti A4

Tulostettava ja leikattava liikuntakortti 2 x A5